Fysiotherapie

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt. Degene die daar alles van afweet, is de fysiotherapeut: de specialist in beweging. Bij hem of haar kunt u terecht voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen.

Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van uw klacht, door u eerst te onderzoeken en vragen te stellen. Op basis daarvan kan de fysiotherapeut samen met u een behandelplan opstellen.
Een belangrijk onderdeel van de behandeling is vaak oefentherapie. Deze is bedoeld om de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beïnvloeden en de spierkracht te vergroten. Ook leert u soms een betere ademhalingstechniek, of leert u hoe te ontspannen. Door oefeningen thuis te doen, kunt u zelf meewerken aan het verminderen van uw klachten.

Ter ondersteuning van de oefentherapie kan de fysiotherapeut ook gebruik maken van massage en fysiotechniek. De fysiotherapeut geeft daarbij preventief advies en voorlichting, zodat u zich ervan bewust wordt wat goed voor u is en wat problemen veroorzaakt. Goede communicatie tussen u en uw fysiotherapeut is hierbij belangrijk.

Onze visie binnen de praktijk is met name gericht op samenwerking. Alvorens en tijdens de intake kijken wij welke behandelmethode/ specialisatie en dus ook welke therapeut bij u het meest passend is, zodat we u zo optimaal mogelijk kunnen behandelen.

Daarom ons

  • Ruime oefenzaal (100m2)
  • Afspraak binnen 24 u
  • De beste praktijk van Weesp en omgeving
  • Centrale ligging
  • Enthousiaste, vakkundige therapeuten
Copyright ©2020 fysiogcw.nl