Psychosomatische Fysiotherapie

Psychosomatische Fysiotherapie is een lichaamsgerichte therapie, waarbij de therapeut klachten en/of problemen behandelt in het bewegend functioneren. Deze klachten zijn van oorsprong vaak psychische reacties die zich uiten via het lichaam. Door middel van het beïnvloeden van de relatie tussen het bewegend functioneren en het psychisch functioneren kan de fysiotherapeut je helpen te herstellen van, dan wel te leren omgaan met je klachten.

Psychosomatische fysiotherapie richt zich onder andere op stressbegeleiding, onbegrepen chronische vermoeidheid of pijn, overspannenheid, burnout en arbeidsgerelateerde klachten.

Emotionele begeleiding is een belangrijk onderdeel van de behandeling. Ook gedragsmatige interventies, adem- en ontspanningsoefeningen, specifieke gespreksvaardigheden en oefeningen gericht op lichaamsbewustwording en bewegingsexpressie zijn mogelijk onderdeel van het behandelplan.
Wanneer je leert je eigen vermogen tot herstel te ontwikkelen, zal je beter in staat zijn om je klachten zelf aan te pakken en leer je de kwaliteit van je leven te vergroten.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Yoke Albers.

Daarom ons

  • Ruime oefenzaal (100m2)
  • Afspraak binnen 24 u
  • De beste praktijk van Weesp en omgeving
  • Centrale ligging
  • Enthousiaste, vakkundige therapeuten

Copyright ©2020 fysiogcw.nl