Fysiotherapie

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft je pas als je ergens last van krijgt. Degene die daar alles van afweet, is de fysiotherapeut: de specialist in beweging. Bij hem of haar kun je terecht voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen.

Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van de klacht, door je eerst te onderzoeken en vragen te stellen. Op basis daarvan kan de fysiotherapeut samen met je een behandelplan opstellen.
Een belangrijk onderdeel van de behandeling is vaak oefentherapie. Deze is bedoeld om de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beïnvloeden en de spierkracht te vergroten. Ook leer je soms een betere ademhalingstechniek, of hoe te ontspannen. Door oefeningen thuis te doen, kun je zelf meewerken aan het verminderen van de klachten.

Ter ondersteuning van de oefentherapie kan de fysiotherapeut ook gebruik maken van massage en fysiotechniek. De fysiotherapeut geeft daarbij preventief advies en voorlichting, zodat je zich ervan bewust wordt wat goed voor je is en wat problemen veroorzaakt. Goede communicatie is hierbij belangrijk.

Onze visie binnen de praktijk is met name gericht op samenwerking. Alvorens en tijdens de intake kijken wij welke behandelmethode/ specialisatie en dus ook welke therapeut het meest passend is, zodat we zo optimaal mogelijk kunnen behandelen.

Daarom ons

  • Ruime oefenzaal (100m2)
  • Afspraak binnen 24 u
  • De beste praktijk van Weesp en omgeving
  • Centrale ligging
  • Enthousiaste, vakkundige therapeuten
Copyright ©2020 fysiogcw.nl